Održane 3. Sportske igre istarskih obrtnika

U Buzetu su 28.09.2013. godine održane 3. Sportske igre istarskih obrtnika. Na igrama je sudjelovalo dvjestotinjak obrtnika, predstavnika svih sedam istarskih udruženja obrtnika, te gosti iz Kopra, Siska i Stubice, koji su zajedno s  predstavnicima grada Buzeta činili ekipu pod imenom ?Naši?.

Tijekom otvaranja, sudionike i goste pozdravili su predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska, predsjednica domaćina igara, Udruženja obrtnika Buzet, Loredana Krbavčić i gradonačelnik Buzeta Siniša ®ulić, koji je i otvorio Igre.

Sudionici su se natjecali u nogometu (muške ekipe), pikadu (ženske ekipe) i povlačenju konopa (mješovite ekipe), a bodovi su se zbrajali kako bi se dobio i ukupni pobjednik. U nogometu, pobjedu je odnijela ekipa Udruženja obrtnika Pula, u pikadu ekipa ?Naši?, dok su u povlačenju konopa najuspješniji bili predstavnici Udruženja obrtnika Buzet. Ukupnu pobjedu odnijele su ekipe Udruženja obrtnika Poreč (s tri osvojena druga mjesta), te im je pripao i prijelazni pehar.

Glavna svrha organizacije Igara bilo je druženje, što je u potpunosti ispunjeno, jer su svi sudionici proveli ugodan dan uz sportska nadmetanja, hranu, piće i glazbu.

3. Sportske igre istarskih obrtnika sponzorirala je ?Erste & Steiermärkische banka? d.d., a potporu su svojim donacijama pružile i tvrtke ?Automatic servis?, ?B-voda?, ?Istarska pivovara?, ?Park? i Osnovna škola Buzet.

Dogovoreno je da se 4. Obrtničke sportske igre održe u Poreču u listopadu 2014. godine.

© Obrtnička komora Istarske Ĺžupanije, 2007-2010. Stranice izradili Ulisys d.o.o. Informatička djelatnost. Bazirano na Typo3 CMS sustavu.