6. sjednica Skupštine (Rovinj, 15.12.2016.)

U Rovinju je održana 6. sjednica Skupštine, koju je vodio potpredsjednik Ko0more Enrico Cernecca.

Nakon verifikacije zapisnika s 4. i 5. izvanredne elektroničke sjednice Skupštine, doneseni su sljedeći dokumenti:

  • Rebalans Financijskog plana Obrtničke komore Istarske županije za 2016. godinu,
  • Financijski plan Obrtničke komore Istarske županije za 2017. godinu i
  • Program rada Obrtničke komore Istarske županije za 2017. godinu.

Uz to, Skupština je upoznata s najvažnijim dijelovima porezne reforme, te s postupcima koji su poduzeti kako bi se nastojale ublažiti njene posljedice na obrtnike.

Rebalans, Financijski plan i Program rada možete naći ovdje.

5. izvanredna elektronička sjednica Skupštine

5. izvanredna elektronička sjednica Skupštine Obrtničke komore Istarske županije održana je 28.10.2016., radi donošenja novog Statuta Obrtničke komore Istarske županije.

Sjednica je održana na taj način, s obzirom na terminski plan koji je zacrtala Hrvatska obrtnička komora.

Skupština je podržala izmjene Statuta, a novi statut možete pronaći među ostalim aktima Komore.

 

 

4. sjednica Skupštine (Poreč, 31.3.2016.)

U Poreču je 31.3.2016. godine održana 4. sjednica Skupštine Obrtničke komore Istarske županije.

Na početku sjednice, koju je otvorio i vodio predsjednik Komore Mario Paliska, verificiran je zapisnik s prethodne (treće) sjednice Skupštine.

Dužnosti člana Skupštine razriješena je Barbara Vošten Pršurić, a na tu je dužnost imenovan Mladen Vojinović.

Skupštini su prezentirani prijedlozi Izvješća o radu i Godišnjeg obračuna Financijskog proračuna Komore za 2015. godinu. Izvješće Nadzornog odbora o provedenoj analizi i nadzoru nad materijalno financijskim poslovanjem Komore iznio je prdsjednik Nadzornog odbora Igor Božić, preporučivši Skupštini usvajanje prijedloga.

Skupština je upoznata s Upitnikom o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola, sukladno novoj obvezi iz propisa o poslovanju neprofitnih organizacija. Nakon toga, Skupština je jednoglasno odobrila Izvješće o radu Obrtničke komore Istarske županije i Godišnji obračun Financijskog plana Obrtničke komore Istarske županije za 2015. godine.

Raspravljalo se o projektu zajedničke nabave, te o u izmjenama propisa o javnoj nabavi.

Pod točkom razno, predsjednik je obavijestio o prestanku suradnje s INAPA-om, te o predstojećoj manifestaciji "Gastro okusi Istre" (Vrsar, 6.5.2016.).

Donesene dokumente možete pronaći ovdje.

Treća sjednica Skupštine (Poreč, 15.12.2015.)

U Poreču je 15.12.2015. godine održana 3. sjednica Skupštine Obrtničke komore, uz nazočnost porečkog gradonačelnika g. Edija Štifanića.

Na početku sjednice, verificiran je mandat novoj predstavnici Romildi Jakovljević iz Buzeta, koja je zamijenila Đina Rušnjaka (radi odlaska u mirovinu).

Na sjednici je usvojena Informacija o financijskom poslovanju Obrtničke komore Istarske županije u prva tri tromjesečja 2015. godine. Nakon informacije predsjednika Komore Marija Paliske o najvažnijim aktivnostima u dosadašnjem dijelu godine, donesen je Program rada Obrtničke komore Istarske županije za 2016. godinu, te Financijski plan Obrtničke komore Istarske županije za 2016. godinu.

Također, donesen je i novi Poslovnik o radu Skupštine Obrtničke komore Istarske županije.

Prije same sjednice, gradonačelnik Štifanić i predsjednik Komore Paliska dodijelili su Povelje Hrvatske obrtničke komore Marizi Dobrivojević i Valteru Karloviću.

Donesene dokumente možete pronaći ovdje.

Druga sjednica Skupštine (Rovinj, 16.06.2015.)

Na 2. sjednici Skupštine, nakon verifikacije zapisnika s 1. sjednice, usvojeno je Izvješće o radu Obrtničke komore Istarske županije 2014. godini.

Analizirano je i financijsko poslovanje Komore u protekloj godini, te je, nakon izvješća Nadzornog odbora, gusvojen i Godišnji obračun Financijskog plana Obrtničke komore Istarske županije u 2014. godini.

Prva sjednica Skupštine (Pula, 28.03.2015)

Na 1. (konstituirajućoj) sjednici Skupštine Obrtničke komore Istarske županije, koja je održana 28.03.2015. u Puli, održani su izbori za tijela Komore.

Uz odluke o razrješenju starih tijela, izabrani su predsjednik, dva dopredsjednika, članovi Upravnog odbora i Nadzornog odbora, koji će te dužnosti obnašati u mandatnom razdoblju 2014. - 2018.

Sastav tijela možete vidjeti ovdje.

© Obrtnička komora Istarske Ĺžupanije, 2007-2010. Stranice izradili Ulisys d.o.o. Informatička djelatnost. Bazirano na Typo3 CMS sustavu.