Obrtnička komora Istarske županije

Obrtnička komora Istarske županije jedna je od 20 županijskih (područnih) obrtničkih komora, članica Hrvatske obrtničke komore.

Komora je izvanstranačka stručno - poslovna organizacija brtnika, trgovaca pojedinaca i trgvačkih društava koji u skladu sa Zakonom o obrtu obavljaju obrtničku djelatnost. Komora promiče, usklađuje, zastupa i predstavlja zajedničke interese obrtništva na području svog teritorijalnog obuhvata - Istarske županije.

Članstvo u Komori je obvezno.

Članstvo u Komori obrtnici stječu danom upisa u Obrtni registar, a trgovci pojedinci i trgovačka društva koji obavljaju vezane i povlaštene obrte danom donošenja rješenja nadležnog županijskog ureda.

Kao dobrovoljni članovi, u Komoru se mogu učlaniti fizičke i pravne osobe koje svojom djelatnošću unapređuju rad i poslovanje obrta.

Obrtnička komora Istarske županije radi na području Istarske županije. U obrtničku komoru istarske županije udruženo je sedam udruženja obrtnika.

© Obrtnička komora Istarske Ĺžupanije, 2007-2010. Stranice izradili Ulisys d.o.o. Informatička djelatnost. Bazirano na Typo3 CMS sustavu.