Potpisani ugovori o stipendiranju za deficitarna zanimanja

U ponedjeljak, 21.12.2009. godine, potpisani su ugovori o stipendiranju učenika u školskoj godini 2009./2010.

U sklopu projekta "Obrazovanje u obrtništvu" koji provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Obrtnička komora Istarske županije objavila je i provela natječaj za 4 stipendije, dok je sa 6 učenika drugih radzreda, koji su uspješno ispunili svoje školske obveze, odlučeno da se ugovori produže.

Učenicima će se isplaćivati stipendije u iznosu od 1.000 kn mjesečno (polovicu osigurava Obrtnička komora Istarske županije, a polovicu Ministarstvo gospodarstva) u razdoblju od 1.10.2009. do 30.9.2010. godine.

Na svečanosti potpisivanja, predsjednik Komore Aldo Ukanović upozorio je na nedostatak kadrova u nekim zanimanjima, te izrazio uvjerenje da će stipendije pomoći učenicima u obrazovanju. Izrazio je i nadu kako će stipendije privući i druge učenike da se upišu u deficitarna zanimanja.

Potpredsjednik Komore Vitomir Pap najavio je i nastavak stipendiranja na sljedeće godine, ukoliko Ministarstvo gospodarstva nastavi s projektom.

Stipendisti Komore u ovoj školskoj godini bit će Deni Erjavac (strojobravar), Petar Juršić (plinoinstalater), ®an Mandić (zidar), Miran Maretić (zidar), Andrea Markežić (stolar), Marko Smoković (stolar), Marin Škrlj (tokar), Ivan Verbanac (stolar), Petar Vuković (strojobravar) i Tedi Zugan (stolar).

Eros Sorić, dipl. ing.

 

A. Ukanović i V. Pap sa stipendistima i njihovim roditeljima
© Obrtnička komora Istarske Ĺžupanije, 2007-2010. Stranice izradili Ulisys d.o.o. Informatička djelatnost. Bazirano na Typo3 CMS sustavu.